Na konci května dokončila skupina Arete stavbu třetí budovy v rámci svého průmyslového areálu ve středočeských Zdicích. Hala poskytne prostory pro logistické centrum o ploše 7233 metrů čtverečních. Nájemcem je poskytovatel logistických služeb Kuehne+Nagel, který halu převzal a začne ji užívat v průběhu června. Jak tato společnost uvádí, reaguje na rostoucí poptávku zákazníků a zvyšuje své kapacity ve vyhledávané logistické lokalitě, aby mohla nabídnout ještě efektivnější a rychlejší přepravu zásilek.

„Otevření tohoto cross-docku představuje významný milník v naší snaze o poskytování prvotřídních logistických služeb,“ vysvětluje ředitel divize pozemních přeprav Martin Froněk. „Díky této nové infrastruktuře budeme schopni lépe uspokojovat potřeby našich zákazníků a současně přispívat k udržitelnějšímu způsobu podnikání,“ dodává generální ředitel společnosti Kuehne+Nagel v České republice Miroslav Pudil.

 

V Arete Parku Zdice se jedná o třetí objekt, přičemž první dvě haly již obývají dva další nájemci. Průmyslový park poskytuje prostory pro lehkou výrobu, montáž a logistiku. Celková již stojící pronajímatelná plocha parku ve Zdicích po otevření nové haly vzrostla o 41 % na 24.808 metrů čtverečních. Podíl skladové plochy v tomto parku tvoří nyní 45 % a na výrobu připadá 55 %. Poloha parku je situována v bezprostřední blízkosti dálnice D5 mezi sjezdy Exit 22 a Exit 28, jednou z výhod je dostupnost pracovní síly ze spádové oblasti Berouna, Zdic a Prahy. Specifikace výrobních a skladovacích ploch splňuje podle společnosti nejnovější technologické i ekologické standardy. Na střeše haly se nachází fotovoltaická elektrárna a certifikace BREEAM je v procesu.

Celková pronajímatelná plocha stojící nebo ve výstavbě portfolia fondu Arete Industrial činí 201.000 metrů čtverečních. Naprostá většina nájemců těchto parků působí v sektorech logistiky a lehké výroby. Větší část portfolia fondu se nachází v České republice, menší část je situována na Slovensku. Fond Arete Industrial je jedním z prvních nemovitostních fondů, který je tzv. „světle zelený“ podle evropského nařízení SFDR, informuje dále firma. Kromě růstu portfolia a hodnoty tohoto fondu připravuje investiční skupina Arete rozšíření svých aktivit o další fondy zaměřené na výnosová aktiva.