Prostory vybudované na míru (Build-To-Suit) společnosti Toyota Tsusho Europe v tomto Prologis Parku využívají pokročilá řešení, která zvyšují provozní efektivitu, včetně spotřeby energií. Budova je vybavena střešní izolací z minerální vlny o objemu přes 3000 metrů krychlových a zateplením fasády o objemu 1000 metrů krychlových. Teplo je efektivně rozváděno po celém prostoru prostřednictvím tepelných čerpadel.

Firma Toyota Tsusho Europe SA (TTESA) rovněž využívá energeticky účinný systém LED osvětlení se senzory pohybu a denního světla a inteligentní měřicí systémy pro snadné sledování a kontrolu spotřeby energie. Specifická řešení pro efektivní provoz zahrnují také bloky pro kola nákladních vozidel či nosnost podlahy 5 tun na metr čtvereční. Stejně jako všechny nové projekty developera Prologis cílí i nová budova DC2 na certifikaci udržitelnosti BREEAM.

„Bylo nám potěšením spolupracovat se společností TTESA na realizaci tohoto moderního logistického prostoru v důležitém regionu. Plzeň představuje most mezi Českou republikou a Německem, dvěma světovými velmocemi automobilového průmyslu. Pro TTESA je to vhodné místo pro nové logistické prostory na míru, které velmi dobře poslouží evropským aktivitám společnosti,“ komentuje David Jakeš, project management director společnosti Prologis pro Českou republiku a Slovensko.

Zaměstnanci TTESA budou moci využívat výhod iniciativy PARKlifeTM, která v logistických parcích Prologis zajišťuje příjemné prostředí pro práci i odpočinek. V České republice tato iniciativa zahrnuje vytvoření velkého množství zelených venkovních ploch k relaxaci, dobíjecí stanice pro elektromobily podporující udržitelné cestování nebo sezonní aktivity, jako je například oblíbená letní zmrzlinová tour.

„Od prvního dne jsme pracovali na tom, abychom splnili veškeré zákazníkovy požadavky. Výsledkem jsou moderní logistické prostory na velmi výjimečném místě. Těšíme se na pokračování naší každodenní spolupráce a na to, že našemu zákazníkovi poskytneme vše, co potřebuje k tomu, aby co nejlépe využil potenciál, který Prologis Park Pilsen II nabízí,“ dodává Anna Jůzová, leasing manager Prologis.