Hala bude sloužit jako sklad a bude ji stejně jako dvě již dříve dokončené jednotky v tomto parku užívat firma DB Schenker. Společnost podepsala nájemní smlouvu na dobu 9 let. Celý park ve Valašském Meziříčí poskytuje více než 25.000 metrů čtverečních prémiových ploch pro lehkou výrobu, montáž a logistiku.

Udržitelnost a energetická soběstačnost jsou jedny z klíčových oblastí, ve kterých aktivně rosteme. To by nebylo možné bez našich partnerů a zákazníků, kteří nás podporují a sdílejí tyto hodnoty s námi. Tento společný projekt je jedním z významných milníků na naší cestě k udržitelné budoucnosti,“ říká Tomáš Holomoucký, regionální ředitel DB Schenker pro Českou republiku a Slovensko.

V Arete Parku Valašské Meziříčí jsou na střeše dvou objektů na ploše zhruba 4600 metrů čtverečních instalovány funkční fotovoltaiky o celkovém výkonu 999 kWp. Elektrárna ročně dodá 950 MWh čisté energie společnosti DB Schenker, zbytek vyrobené elektřiny je prodáván do distribuční sítě.

Vedle nízké energetické náročnosti je Arete Park Valašské Meziříčí přívětivý i k původní fauně. V areálu parku byly vybudovány dva biotopy – mokřad pro obojživelníky a unikátní „žabí hrad“, který obojživelníkům poskytne zázemí ve stínu u vody a úkryt před predátory či během zimního období. To vše pomáhá nejen ke zvýšení udržitelnosti našich staveb, v souladu s ESG strategií skupiny Arete, ale také ke zvyšování hodnoty aktiv fondu. Nejnovější hala je v procesu certifikace trvalé udržitelnosti budov BREEAM a aspiruje na úroveň Excellent. Jedna ze starších hal v objektu už certifikát BREEAM Excellent získala letos v červenci. Spoluzakladatel investiční skupiny Arete Lubor Svoboda k získanému ocenění poznamenává: „Mezinárodní studie potvrzují, že správa nemovitostí dle vědecky potvrzené metody BREEAM snižuje provozní náklady budov a současně zvyšuje hodnotu objektu, což je zpráva důležitá zejména pro naše investory.“