Nová funkce vedoucího vývoje a akvizic představuje strategický posun a podtrhuje důležitost nákupů nemovitostí pro růst ambiciózního průmyslového developera. „Naše akviziční strategie počítá s různými variantami, ať už zahrnuje plochy pro development, redevelopment, anebo pořízení jednotlivých aktiv nebo portfolií. Agenda developmentu na ni přirozeně navazuje, a proto věřím, že spojení obou expertíz pod odpovědností Aleše Zachy, bude úspěšné,“ řekl Peter Jánoši, ředitel P3 Logistic Parks pro Českou republiku a Slovensko.

Záměr: získávání nových lokalit pro development

Mezi nedávné akvizice P3 Logistic Parks v České republice patří například P3 Jeřmanice, tedy již třetí P3 park u Liberce, nebo rozšíření parku P3 Prague D8 o další budovu. „Chci se soustředit primárně na získávání nových lokalit pro development. Český trh má díky své centrální poloze v Evropě velký potenciál, a to i přes současný nedostatek kvalitních ploch připravených k výstavbě. Podmínky na trhu jsou náročné, ale silná kapitálová pozice P3 a dlouhá dlouhodobý přístup nám umožňuje realizovat slibné projekty,“ vysvětluje Aleš Zacha, nově Head od Development and Acquisition.

Aleš Zacha do P3 nastoupil před čtyřmi lety jako Senior Leasing and Development Manager, od prosince 2021 je Head od Development P3 v České republice a od července letošního roku rovněž Head of Acquisitions. Dříve působil také ve společnostech CBRE, Panattoni nebo Deloitte.