Architektonické ztvárnění projektu bude moderní, neotřelé a zároveň se snaží co možná nejcitlivěji navázat na místní prostředí. Průmyslový charakter regionu bude reflektovat použití kortenu na fasádách budov. Veřejná prostranství jsou záměrně – oproti přísné geometrii hal – pojata volnou organickou formou a mají vybízet k odpočinku a působit uvolněně.

„Velmi nás těší, že se můžeme pustit do budování Urbanity Campusu Bruntál. Věřím, že jsme připravili velmi kvalitní a inovativní projekt poskytující příjemné pracovní prostředí v regionu, který nabídne širokou škálu podpůrných služeb nejen pro zaměstnance, ale i pro veřejnost. Pokračujeme ve výstavbě mimořádně hospodárných budov s chytrými energetickými řešeními,“ vysvětluje Roland Hofman, spoluzakladatel a CEO společnosti Urbanity.

Stejně jako v Tachově, bude areál aspirovat na komplexní certifikaci, a i zde má být k dispozici občanská vybavenost zahrnující například relax zóny, kantýnu či veřejné služby. Zároveň se počítá s velkorysou výsadbou zeleně a budováním nové infrastruktury včetně nové autobusové zastávky.