„Z obchodního hlediska to byl jeden z nejlepších roků v historii CTP,“ říká Remon Vos, zakladatel a generální ředitel CTP. „Navzdory celosvětové pandemii se nám podařilo výrazně rozšířit naše aktivity. S rokem 2020 dosáhlo CTP 22 let nepřetržitého, ziskového organického růstu. Počítáme s tím, že naše portfolio letos výrazně přesáhne sedm milionů metrů čtverečních. CTP je tím pádem na dobré cestě k dosažení 10 milionů metrů čtverečních pronajímatelné plochy do konce roku 2023.“

Výsledky CTP podpořilo v roce 2020 několik faktorů, například pokračující výrazný růst e-commerce, který poháněla pandemie koronaviru, a související zvýšení poptávky po logistických prostorách v regionu. CTP nyní popdlůem aktuální tiskové zprávy disponuje celkovým rozvojovým potenciálem o ploše přibližně 5,4 milionů metrů čtverečních.

Více než 65 procent pozemků CTP, určených k zastavění, sousedí se stávajícími parky a poskytuje tak další příležitosti s nízkým rizikem a předpokladem ziskového rozvoje. V souladu s dlouhodobou strategií CTP se 82 procent těchto pozemků nachází v blízkosti hlavních nebo velkých měst střední a východní Evropy.

Ke konci roku 2020 bylo ve výstavbě 740 tisíc metrů čtverečních pronajímatelných ploch, které budou dokončeny v průběhu letoška. Z toho bylo 63 procent již pronajato stávajícím či novým klientům. Na dokončení CTP vynaloží celkem 235 milionů eur (zhruba šest miliard korun).

Dostupné finanční prostředky společnosti zahrnují kombinaci bankovních nástrojů a velkých hotovostních zdrojů, které ke konci roku 2020 převyšovaly částku potřebnou k dokončení těchto projektů.

V roce 2020 rozšířilo CTP svůj tržní podíl na pěti trzích: v Česku, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a Srbsku. Upevnilo tím svou vedoucí pozici největšího realitního developera a vlastníka logistických nemovitostí v regionu střední a východní Evropy (měřeno hrubou pronajímatelnou plochou).

Zdroj:// Logistika ihned